Dubbel goed nieuws: Lotto-Soudal kondigt contractverlenging Tim Wellens aan na Vuelta-ritwinst

Foto: Photo News

De vijfde rit in de Ronde van Spanje was voor Lotto Soudals Tim Wellens. Wellens klopte in Sabiñanigo zijn twee medevluchters Guillaume Martin en Thymen Arensman in een pittige sprint bergop. De drie waren overblijvers van een vroege vlucht. Wellens veroverde meteen ook de bolletjestrui als beste klimmer. Na zijn winst kondigde Wellens aan zijn contract met Lotto Soudal open te breken tot einde 2022.

“Van bij de Vueltastart was het al de ploegambitie om een rit te winnen”, zo vertelt Tim Wellens, die al voor de derde keer in deze Vuelta in het offensief ging. “Best fijn dat die winst er nu al gekomen is. Zo kunnen we iets meer relaxed te komende ritten aanvatten. Vanochtend al had ik het plan om mee te glippen in een eventuele ontsnapping. Het was nochtans niet vanzelfsprekend. We hebben twee uur lang vol gas moeten koersen om weg te raken. Aanvankelijk verliep de samenwerking in onze groep ook niet goed omdat we twee klassementsrenners in onze groep hadden. Daarom trokken we ten aanval met ons drie, en dat werkte wel. We waren alle drie ook van hetzelfde niveau. Gelukkig was ik de sterkste op dat laatste steile stukje.”

Tim Wellens won al meerdere rittenkoersen en behaalde al twee etappezeges in de Giro. Dit is zijn eerste in de Vuelta. Zijn klassieke seizoen verliep moeilijk, maar net daarom, om zijn korte en toch wel aparte 2020 seizoen te kleuren, drong Wellens erop aan om van start te gaan in de Vuelta.

“Ik had het moeilijk door een zware val in de aanloop naar de Tour de France. Ik maakte pas mijn comeback in de Ronde van Luxemburg maar het duurde toch een tijdje voor ik de goede benen terugvond. Ik keek toch wel een beetje angstig uit naar deze Vuelta. Ongegrond dus. Ik ben overblij met deze overwinning”, zo gaat Tim Wellens verder.

Tim Wellens, die nog onder contract lag met Lotto Soudal tot einde 2021, was gelukkig om aan te kondigen dat hij nog minstens een jaar langer blijft. Tot einde 2022.

“Ik ben hier profrenner geworden in 2012. Lotto Soudal is zowat mijn familie intussen. In deze ploeg won ik zes rittenkoersen en mooie eendagswedstrijden. Waarom zou ik veranderen? Ik voel me hier goed. De ploeg vertrouwt me en ik heb veel vertrouwen in de toekomst van deze ploeg. Die ziet er trouwens heel goed uit”, zo besluit Tim Wellens.

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN