Wilco Kelderman verliest roze trui: “Rotdag achter de rug”

 ©  EPA-EFE

Wilco Kelderman (Sunweb) heeft maar twee dagen mogen genieten van de roze trui. Hij verloor 1:35 op ritwinnaar Tao Geoghegan Hart en de nieuwe roze trui Jai Hindley en staat nu derde in de stand op 1:32 van dat duo. “Ik heb wel een rotdag achter de rug”, reageerde de 29-jarige Nederlander.

Laurens Van HeuverswijnBron: BELGA

“Het ging nochtans zoals verwacht”, zei Kelderman. “We wisten dat Ineos ons ging aanvallen en dat is gebeurd. Het plan was om te reageren. Jai was goed genoeg om te volgen, ik niet. Eigenlijk verliep het zoals op de Stelvio, de betere twee klimmers zaten vooraan en daar was ik niet bij. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar aan de andere kant, ik moet ook trots zijn dat ik op het podium sta van de Giro. Hopelijk kan Jai het zondag afmaken en dan realiseren we een mooi resultaat met de ploeg.”

“Ik heb er echt wel voor gevochten, maar het ging bergop gewoon te snel voor mij. Niet alleen voor mij, de anderen konden ook niet volgen toen Dennis, Hart en Hindley gingen. Ze waren super sterk. Ik heb gevochten, er voor geknokt, maar op een gegeven moment weet je wel dat je terug moet schakelen en voluit op dat podium moet mikken en niet te gek moet doen in de achtervolging, want dat breekt je dan misschien zuur op en dan eindig ik niet op het podium. Dit is het hoogst haalbare.”

“In de tijdrit ga ik nog alles geven wat ik in me heb, maar ik denk niet dat Jai en Tao zo slecht zullen zijn dat ze nog anderhalve minuut verliezen. Daar ben ik realistisch in.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt