Bekende YouTuber Kastiop al sinds vrijdag vermist, Child Focus: “Deze verdwijning valt volledig buiten het normale”

 

De Belgisch-Poolse YouTuber Kastiop (22) - Kacper Przybylski - is al sinds vrijdag vermist. De politie heeft intussen een opsporingsbericht verstuurd. Fans reageren verrast, sommigen zijn bedroefd. “Dit is geen stunt”, tweet iemand. “Ga desnoods even een wandeling maken en kijken.” Ook de medewerkers van Child Focus zijn aangeslagen. Zij werkten recent met hem samen aan een campagne over de gevaren van gamen.

(cdh/nba)Bron: PRpro

Politie en Child Focus noemen de verdwijning onrustwekkend en verspreidden onmiddellijk een opsporingsbericht. Kacper Przybylski - beter bekend als YouTuber Kastiop- verdween vrijdagnamiddag 23 oktober in Hasselt. Opvallend is het, dat wel. Temeer omdat de jongen al 22 jaar en nog niet zo lang van de radar is verdwenen. “In principe sturen wij alleen maar berichten uit van verdwijningen tot en met 18 jaar. Is de verdwijning onrustwekkend afficheren we tot en met 25 jaar”, reageert Child Focus-woordvoerder Stephan Smets. “Via de politie en het parket weten we dat deze verdwijning volledig buiten het normale valt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rond 16 uur verliet de 22-jarige Kacper Przybylski de ouderlijke woning aan de Windmolenstraat in Hasselt, staat in het persbericht van de politie te lezen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Hij reed met een Mercedes C180, driedeurs, donkerblauw, met nummerplaat 1-VJP-186.

Kacper is 1.88 meter lang en slank gebouwd. Hij heeft blauwe ogen en blond haar en draagt ​​een sik. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een donkerrood T-shirt met wit/blauwe verticale strepen, een lichte trui, een donkere trainingsbroek met 3 witte verticale strepen van het merk Adidas en zwarte sneakers. Hij zou een oranje mondmasker kunnen dragen.

De medewerkers van Child Focus reageren aangeslagen omdat ze net nog met de bekende vlogger samenwerkten. “Volgende week, op 29 oktober, zou het platform WATWAT (een bundeling van een 70-tal organisatie, waaronder Awel, Child Focus en Pimento, nvdr.) in samenwerking met ons een vlogwedstrijd organiseren”, aldus Smets. “Kastiop was één van de drie ambassadeurs.”

“Bedoeling van die campagne is dat jongeren filmpjes maken over de gevaren rond gamen. Ook de clichés rond de digitale spelletjes - dat gamers nooit buitenkomen bijvoorbeeld- zouden ze moeten proberen te ontkrachten.” Vraag is nu of het initiatief nog zal plaatsvinden. “Dat ligt nu moeilijk en zullen we verder met WATWAT moeten bespreken.”

Ook de fans - sommigen groeiden op met Kastiops’ vlogs- reageren ontzet. Ergin tweet dat het “niet grappig is te denken dat het om een publiciteitsstunt gaat.”

Ook collega-vloggers zijn verrast. “Holy shit”, zo spreekt JustNicolas zijn verwondering uit in een filmpje op YouTube.

“Ik weet dat Kastiop vaak naar Nederland gaat voor opnames, hij zal dat niet laten weten. Misschien is zijn gsm kapot, zou he dan denken. Maar blijkbaar, van horen zeggen, is het echt wel onrustwekkend, zijn verdwijning. Holy shit, je weet nooit wat zich echt heeft afgespeeld. (...) Ik krijg massaal veel berichten via Instagram-stories. Is dit echt? Ja, het is echt! Damn, ik had dit niet verwacht.”

Aan Kacper wordt gevraagd contact op te nemen met zijn familie en zijn naasten om hen in gerust te stellen. Hebt u Kacper Przybylski nog gezien of weet u waar hij verblijft, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800.30.30.0. of via Child Focus op het nummer 116 000. U kan getuigen via opsporingen@police.belgium.eu.

LEES OOK

Nu in het nieuws