Boze reacties op stampvolle trein vol scholieren in station Lichtervelde: “Dit was een geval van overmacht”

Als haringen in een ton stonden de schoolkinderen in de trein naar Brugge. Foto: Gothier Degryse

Lichtervelde / Roeselare / Brugge -

Afgelopen weekend circuleerden op sociale media beelden van een tjokvolle trein in het station van Lichtervelde. De NMBS vraagt begrip voor de uitzonderlijke situatie. De drukte was het gevolg van een geblokkeerde trein.

“De reguliere IC-trein stond vrijdagochtend geblokkeerd nadat een automobilist een slagboom tussen Lichtervelde en Roeselare had aangereden. Het gevolg is dat heel wat reizigers de daaropvolgende trein moesten nemen, een uitzonderlijk geval”, klinkt het bij de NMBS. Ze betreuren de situatie en benadrukken dat het om een uitzonderlijk geval gaat. “Al onze treinen rijden momenteel met een maximale samenstelling wat betreft het aantal wagons. Dit was een geval van overmacht.”

Stampvol

Op de beelden zijn honderden scholieren te zien die staan te drummen om op te stappen om op tijd op school aan te komen. Zonder corona al een te vermijden situatie, maar zeker met de tweede golf in het achterhoofd niet ideaal. Dat is ook wat Gothier Degryse (16) vertelt, die de beelden maakte. Hij schat dat om en bij 200 mensen stonden te wachten op het perron in Lichtervelde om de trein naar Brugge te nemen. “Die zal al stampvol toen hij het station binnenreed. Echt, problematisch”, klinkt het.

Ook ouders van enkele schoolkinderen uitten hun ongenoegen over de situatie. “Dit kan toch niet? Onze kinderen als sardienen in een blik op elkaar geplakt, bovendien in een tijd waar het coronavirus opnieuw lijkt op te flakkeren. Ongehoord! Ik overweeg mijn kinderen deze week met de auto naar school te voeren”, aldus Lieve Coussée.

Door Matthias Robbe
MEER OVER HET CORONAVIRUS