Iljo Keisse rijdt Giro uit ondanks irritante blessure: “Heb wat hulp gekregen van andere teams en renners”

Foto: BELGA

Iljo Keisse heeft ondanks een “kleine maar irritante blessure” de finish van de Giro gehaald. De Gentenaar werd vrijdag nog knap vijfde in de negentiende etappe, maar stapte naar eigen zeggen een dag later bijna af. Keisse haalde uiteindelijk wel de finish in de twintigste etappe en reed ook de slottijdrit op zondag uit. “Op één been”, zo valt te lezen op zijn persoonlijke Twitter-pagina.

“Ik had vandaag een verschrikkelijke dag door een kleine maar irritante blessure” schreef Keisse zaterdagavond laat op zijn Twitter-pagina. De Gentenaar wilde naar eigen zeggen afstappen 20 kilometer van het einde van de etappe, ofwel 35 kilometer voor het einde van de Giro. “Onze staff heeft mij in de race gehouden en ook andere teams en renners hebben me wat geholpen. Allemaal bedankt, dat apprecieer ik”, schreef Keisse.

De Gentenaar ging zondagmiddag ook nog van start in de korte afsluitende tijdrit van 15,7 kilometer. Die finishte hij als voorlaatste op 3’43” van winnaar Filippo Ganna. “Giro uitgereden op één been...”, schreef Keisse, die zo wel nog steeds elke grote ronde uitgereden heeft waaraan hij ooit deelnam.

Het is de vijfde keer dat hij de Giro uitrijdt - in 2015 won hij er de slotetappe - en daarnaast reed hij ook éénmaal de Tour de France en de Vuelta uit.

Door svar, hc
AANGERADEN