Vlogger die campagne zou voeren voor Child Focus nu zelf vermist: “Hij miste sociaal contact enorm door corona”

 

De Belgisch-Poolse YouTuber Kastiop (22) – echte naam: Kacper Przybylski – is al sinds vrijdag spoorloos. Zijn moeder en vrienden hopen nu dat zijn honderdduizenden fans mee helpen zoeken naar de vermiste man. “Kacper ging deze week een campagne lanceren, voor Child Focus, maar dit is zeker geen stunt.”

Tommy Huyghebaert

“We hebben echt geen idee waar Kacper is. Zijn vrienden en de politie hebben al veel gezocht, tot in Polen toe”, zegt zijn huisgenoot Vincent Frère. Die sloeg vrijdag alarm. “Kacper kende door de coronapandemie moeilijke dagen. Hij miste het sociaal contact enorm. Al leven we wel op hoop dat hij opduikt, dat hij enkel nood had om er even tussenuit te zijn.”

Campagne Child Focus

Przybylski groeide de laatste jaren met zijn energieke commentaar uit tot een van de allerbekendste Vlamingen op YouTube. Zijn kanaal telt 290.000 abonnees, Kastiop is voor veel jongeren dan ook een echte BV.

LEES OOK. Bekende YouTuber Kastiop al sinds vrijdag vermist, Child Focus: “Deze verdwijning valt volledig buiten het normale”

Even werd gedacht dat de verdwijning van Kastiop een stunt was. Onderdeel van een Child Focus-campagne over de gevaren van gamen waar hij aan meewerkte en die op 29 oktober zou worden gelanceerd. “Hij is bekend om zijn humor, maar we willen ook zijn fans vragen om dit serieus te nemen en mee te helpen zoeken.” Hoewel hij al 22 is, verspreidde ook Child Focus een affiche.

Wie weet waar Kacper is, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 30 0 of via Child Focus op het nummer 116 000.

LEES OOK

Nu in het nieuws