VS wilde de Kerstman en zijn helpers als eerste inenten tegen coronavirus

Bron © bbc

De Verenigde Staten zou een heus Kerstman-vaccinatieplan opgezet hebben om het coronavaccin te promoten. Maar dat plan werd nu blijkbaar geannuleerd.

De Kerstman, mevrouw Klaus en de elfjes kwamen allemaal in aanmerking om als essentiële werkers tijdens de eerste lichting vaccins ingeënt te worden. Zij zouden op die manier deel uitmaken van een grootschalig plan om bekendheden achter het vaccin te scharen en het zo te promoten.

Maar de gezondheidsautoriteiten hebben nu beslist om die reclamecampagne te schrappen. Bij de Fraternal Order of Real Bearded Santas zijn ze “extreem teleurgesteld.” “Dit was onze grootste hoop voor kerst 2020 en nu ziet het ernaar uit dat het niet zal lukken”, zei voorzitter Ric Erwin bij the Wall Street Journal.

Het vaccinatieplan voor Kerstmannen zou opgezet zijn door Michael Caputo, een voormalige adjunct-secretaris bij het departement Volksgezondheid. “Als jij en je collega’s geen essentiële werkers zijn, dan weet ik niet wie dat wel nog is”, zou de man tijdens een telefoongesprek met Erwin gezegd hebben.

Maar bij het departement Volksgezondheid waren ze blijkbaar niet op de hoogte van het plan. Dat terwijl Erwin aan de Wall Street Journal vertelde dat het plan tegen half september zou gefinaliseerd worden en dat er al 100 Kerstmannen zich vrijwillig hadden aangeboden.

Door sgg
MEER OVER HET CORONAVIRUS
Meest recent