Joachim Coens en Pieter De Crem overtreden coronaregels en gaan samen lunchen (zonder te overnachten)

CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot Pieter De Crem werden afgelopen week betrapt toen ze in een hotel aan het lunchen waren. Omdat de twee niet bleven overnachten in het hotel, was de lunch een overtreding van de coronaregels. “Dat was compleet fout. Het zal niet meer gebeuren.”

Het was twitteraar Jeroen Smets die het duo herkende en een foto op sociale media deelde. Joachim Coens erkent de feiten en neemt de fout op zich. “Het ging om een werklunch. Het hotel ligt naast ons hoofdkwartier, en we zouden normaal de lunch afhalen. Maar dan zagen we dat de zaal leeg was en hebben we onze lunch snel ter plaatse genuttigd.” Op die manier overtraden de twee de coronaregels. “We hadden daar bij moeten stilstaan. Het was fout en ik excuseer me daarvoor”

“Dat is een belangrijke les voor mij. Politici moeten zich aan de regels houden en zelfs nog strenger zijn voor zichzelf dan voor anderen. Maar het is ook aan iedereen gegeven om eens een fout te maken, dat ook in te zien en des te sterker te beseffen hoe belangrijk het is om ons aan de regels te houden”, aldus Coens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten