Roberto Cavalli heeft een nieuwe hoofdontwerper beet

Foto: ISOPIX

Roberto Cavalli heeft aangekondigd dat het de Italiaanse ontwerper Fausto Puglisi aan boord heeft gehaald. Opvallend is dat hij niet de functie van creatief directeur krijgt, maar wel van “creatief consulent”.

Roberto Cavalli zag in 2019 creatief directeur Paul Surridge het modehuis verlaten en sindsdien werden de collecties door een eigen team van ontwerpers geproduceerd. Nu heeft het Italiaanse label via een persbericht laten weten dat Fausto Puglisi wordt aangesteld als creatief consulent. Hij zal dan wel niet de titel van creatief directeur dragen, toch zal hij toezicht houden op alle aspecten van het designproces, klinkt het.

“Ik ben vereerd en trots dat ik de erfenis van dit buitengewone merk mag voortzetten en bovenal dat ik de verfijning en glamour van Roberto Cavalli verder zal mogen uitbouwen”, zegt Puglisi in een mededeling. “Dit een unieke kans om een nieuw hoofdstuk te schrijven in het verhaal van Roberto Cavalli en ik wil het Italiaanse vakmanschap op die manier blijvend vieren.”

Puglisi heeft ook zijn eigen gelijknamig merk, dat heel wat succes kent in Hollywood, maar dat werd voorlopig on hold gezet. Zijn eerste collectie voor het Italiaanse modehuis wordt in januari 2021 voorgesteld.

Het is de bedoeling dat Puglisi het tij kan keren bij Roberto Cavalli, want dat verkeert de laatste jaren in moeilijk vaarwater. Sinds 2018 zat het bedrijf flink in de schulden, alle Amerikaanse vestigingen werden gesloten en de CEO stapte op. In juli 2019 werd dan aangekondigd dat het werd overgenomen door Vision Investment Co. uit Dubai.

Door flb