Vrouw kan extra kosten voor bagage niet betalen, nobele onbekende toont zijn groot hart: “Een geschenk uit de hemel, zonder hem had ik niet kunnen vertrekken”

Op de luchthaven van Ibiza raakte een moeder in paniek omdat ze plots moest bijbetalen voor haar bagage. Het ging om een bedrag van vijftig pond (55 euro). De vrouw mocht enkel met de kaart betalen maar ze had enkel cash bij. Een jongeman aarzelde niet en betaalde het bedrag voor de vrouw, zodat ze alsnog mee op de vlucht kon. Op Twitter regent het nu complimenten voor de altruïstische daad van de jongeman.

De vrouw, Stephanie, ging met haar drie kinderen haar familie in het Verenigd koninkrijk bezoeken. Een medewerkster van vliegtuigmaatschappij Ryanair had haar op voorhand laten weten dat haar reistas niet ingecheckt hoefde te worden. Op de luchthaven bleek echter dat het toch moest. De vrouw sloeg in paniek omdat ze het bedrag van 55 pond niet kon betalen, aangezien ze enkel cash geld bij had en dit niet geaccepteerd werd. “Ik reis niet veel en het was ook lang geleden dat ik het vliegtuig genomen had. Op de beelden zie je duidelijk hoe nerveus ik was door die hele situatie.”

De man op de beelden stelde haar gerust en betaalde het bedrag voor haar zodat ze alsnog meekon op de vlucht. “Zonder hem had ik nooit kunnen vertrekken. In het vliegtuig zat hij enkele rijen achter mij. Ik wilde hem een knuffel geven, maar door corona mag dat natuurlijk niet.”Stephanie probeerde de man achteraf nog op te sporen maar die laatste wil liever anoniem blijven.“Ik wilde gewoon nog even praten met hem. Hij beseft niet hoezeer hij met die kleine daad voor mij het verschil gemaakt heeft.”

Volgens de Ryanair-regels moeten passagiers niet extra betalen voor een reistas als de afmetingen (40x20x25cm) gerespecteerd worden. De man die het tafereel toevallig filmde, vindt dat het personeel te streng gehandeld heeft. “De vlucht van Ibiza naar Stansted was maar half gevuld, die paar centimeters zullen nu ook het verschil niet gemaakt hebben.”

bekijk ook

Vrouw wordt geweigerd op vliegtuig wegens te diepe decolleté: “Wil je anders dat ik mijn borsten thuislaat?

Onderzoekers gebruiken levend virus en mondmaskers om te testen of reizen met het vliegtuig veilig kan

Bejaard koppel was meer dan 200 dagen van elkaar gescheiden, hun hartverwarmende reünie doet je smelten

Door CJ