Drie doden na ongeval met spookrijder op E19 in Machelen

Bron © eigen info, belga
/ Machelen / Diegem -

Bij een aanrijding na een politieachtervolging zijn dinsdag op de E19 in Machelen drie mensen om het leven gekomen. Dat bevestigen de hulpdiensten en het parket Halle-Vilvoorde. De drie slachtoffers zaten in een personenwagen die achtervolgd werd na een inbraakpoging in Nossegem. Eén van de drie inzittenden kon intussen geïdentificeerd worden als een 20-jarige man uit Schaarbeek.

De achtervolging ging van start toen de lokale politie van Zaventem opgeroepen werd voor een inbraakpoging in Nossegem, ter hoogte van de Mechelsesteenweg. Getuigen maakten daarbij melding van drie personen en een voertuig. Controle van de nummerplaat van dat voertuig wees uit dat het als gestolen was opgegeven. De politie probeerde de wagen tegen te houden, maar dat ging er aan hoge snelheid vandoor en reed de E19 op, maar in de verkeerde richting.

Ter hoogte van Machelen zou de vluchtwagen geprobeerd hebben de snelweg te verlaten via de oprit, maar daar kwam het tot een frontale botsing met een bestelwagen. De bestuurder van de bestelwagen liep slechts lichte verwondingen op, maar de drie inzittenden van het vluchtvoertuig overleefden de klap niet.

Eén van de drie overleden slachtoffers kon intussen geïdentificeerd worden als een 20-jarige man uit Schaarbeek. Van de twee andere zijn nog geen identiteitsgegevens bekend. Het parket Halle-Vilvoorde heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd, net als het gerechtelijk laboratorium en een wetsarts.

Drie doden na ongeval met spookrijder op E19 in Machelen
Foto: rdb
Door cds,rdb, sgg
AANGERADEN