Corona-alarm bij tegenstander van Club Brugge: Lazio mist elf spelers, onder wie enkele toppers

Foto: Photo News

Lazio-trainer Simone Inzaghi zit met de handen in het haar. Liefst elf spelers zijn onbeschikbaar voor het Champions League-duel van woensdag op Club Brugge. Vier zijn out met een “gewone” blessure, van zeven spelers wordt vermoed dat ze geveld zijn door het coronavirus. Bij hen de onbetwiste sterspelers Ciro Immobile en Luis Alberto.

Na de competitiewedstrijd tegen Bologna gonsde het al van de geruchten. Het coronavirus zou rondgaan in de kleedkamer van Lazio en enkele slachtoffers hebben gemaakt. Onder anderen de Braziliaan Lucas Leiva (ex-Liverpool) zou een van de slachtoffers zijn geweest. Hij heeft symptomen van het virus en werd tegen Bologna ziek gewisseld.

Lazio weigerde te bevestigen of het om corona gaat en dinsdag bleek dat elf spelers ontbraken op training. Bij hen topnamen als Ciro Immobile en Luis Alberto, respectievelijk de topscorer en de spelmaker van de Romeinen. Ook Lazzari, Luiz Felipe, Anderson, Armini, Leiva, Cataldi, Strakosha en Escalante staan aan de kant. Lulic was al langer geblesseerd. Van de ontbrekende elf is alleen van Lulic, Radu, Escalante en doelman Strakosha geweten dat ze een “gewone” blessure hebben.

De wedstrijd in Jan Breydel komt voorlopig niet in het gedrang. De UEFA-richtlijnen schrijven voor dat elke club verplicht moet spelen indien minstens dertien spelers onder wie een keeper fit zijn voor een wedstrijd.

Ex-Liverpool-doelman Pepe Reina (38), Wesley Hoedt (ex-Antwerp), Adam Marusic (ex-Oostende) en Sergei Milinkovic-Savic (ex-Genk) zijn wel fit. Andreas Pereira (ex-Man U) zou een van de weinige ervaren wisselspelers zijn.

Dit is de verwachte elf voor woensdag: Reina; Patric, Hoedt, Acerbi; Marusic, Akpa Akpro, Parolo, Milinkovic, Fares; Correa, Caicedo

Door Bart Lagae
AANGERADEN