Organisatie Tour Down Under weet nog niet of wedstrijd kan doorgaan

 

 ©  BELGAIMAGE

De Tour Down Under in Australië is traditioneel de eerste grote rittenkoers van het seizoen, maar de coronacrisis hangt als een donkere wolk boven de editie van 2021. De organisatie verwacht in de loop van de komende week een beslissing te kunnen nemen.

Bron: BELGA

In een gesprek met de Australische krant The Advertiser onderstreept verantwoordelijke Hitaf Rasheed het belang van de race voor zijn regio Zuid-Australië.“Er spelen heel wat belangen mee wanneer je zo’n beslissing moet nemen. Er zijn veel betrokken partijen en we werken nauw samen met iedereen zodat we de best mogelijke beslissing voor iedereen kunnen nemen. De wedstrijd is voor ons het startschot van de zomer in Zuid-Australië en van het festivalseizoen. Het levert de lokale economie miljoenen dollars op, zorgt voor wereldwijde mediacoverage en geeft Zuid-Australiërs een gevoel van trots en tevredenheid. Dit grote belang is waarom we zo hard werken om na te gaan of en hoe we er een succesvol evenement van kunnen maken.”

“Alternatieve scenario’s”

Er worden ook “alternatieve scenario’s” bestudeerd waarbij de Tour Down Under zonder topteams wordt georganiseerd maar er wel een wielerevenement zou worden gehouden. “We hopen in de loop van de komende week een beslissing te kunnen nemen”, aldus Rasheed.

De start van de Tour Down Under voor vrouwen staat geprogrammeerd op 14 januari. Vijf dagen later is het de beurt aan de mannen.

Een mogelijk groot obstakel voor internationale teams is de quarantaine van twee weken die kan worden opgelegd om Australië binnen te komen.

Begin dit jaar, voor de coronapandemie losbarstte, won thuisrijder Richie Porte (Trek-Segafredo) de 22e editie van de Tour Down Under.

LEES OOK

Nu in het nieuws