Wout van Aert kuist zijn kelder op en gaat door zijn truien, “de belangrijkste” is wel verrassend

Wout van Aert dook dinsdag in zijn kelder, waar zijn meest dierbare truitjes verzamelt. Onder meer de shirts waarmee hij de Strade Bianche en Milaan-Sanremo won, kregen er een plaatsje. Het truitje dat hij zelf het allerbelangrijkst vindt, is op zijn zachtst gezegd behoorlijk verrassend te noemen.

Tussen de truitjes in de kelder van Van Aert liggen ook zijn gele en groene trui uit de Dauphiné en de twee waarmee hij ritten pakte in de Tour. Het allerbelangrijkste truitje voor Wout van Aert is echter hetgene dat hij droeg tijdens de Krawatencross in Lille op 8 februari van dit jaar. De Kempenaar pakte er voor eigen volk zijn eerste zege na zijn zware val in de Ronde van Frankrijk vorig jaar. Het begin van heel wat moois…

De truien die de selectie overleefden zijn de ploegtruien uit Strade Bianche (1e), Milaan-Sanremo (1e), het BK tijdrijden (1e) en de Ronde van Vlaanderen (2e), de gele en de groene trui uit de Dauphiné, de nationale truien van het WK tijdrijden (2e) en het WK op de weg (2e) en dus de trui van de Krawatencross.

Wout van Aert kuist zijn kelder op en gaat door zijn truien, “de belangrijkste” is wel verrassend
AANGERADEN