Bart Kaëll en co. zeggen hun ‘echte job’ op

Voor Bart Kaëll is de laatste dag dubbel zo speciaal: hij viert ook z’n zestigste verjaardag. 

Voor Bart Kaëll is de laatste dag dubbel zo speciaal: hij viert ook z’n zestigste verjaardag. © DPG Media

Vanavond zijn de BV’s van ‘Een echte job’ toe aan hun laatste stagedag. De voorbije weken zagen we onder anderen Bart Kaëll en Julie Van den Steen de handen uit de mouwen steken tijdens een stage in de zorgsector. Vanavond volgt een emotioneel afscheid.

Sean Dhondt bracht het programma door in Pulderbos, een revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren. Julie Van den Steen, Bart Kaëll, Niels Albert en Laura Tesoro liepen stage op diverse afdelingen van het UZ Gent. Van den Steen, die meedraait op de afdeling materniteit, zal zich haar laatste dag alleszins nog lang herinneren, want ze maakt een bevalling mee.

Voor Bart Kaëll is de laatste stagedag dubbel zo speciaal, want hij viert die dag zijn zestigste verjaardag. Een gebeurtenis die de collega’s op z’n dienst niet zomaar laten voorbijgaan. Maar Bart heeft ook zelf een verrassing achter de hand. “Ik heb voor iedereen een klein souvenirtje meegebracht en in het bijzonder voor mijn mentor Sara. Dankzij jou weet ik nu wat zorg écht voor iemand betekent.”

Ook Niels Albert doet op zijn laatste dag een extra inspanning: hij komt eens op tijd. En hij neemt afscheid van Fatima, een patiënte die hij aan het begin van zijn stage leerde kennen en waarbij hij sindsdien elke dag langsging. “Ik ga het hier nog missen, vooral het idee dat je een meerwaarde bent geweest en iets hebt kunnen doen.”

Bij die laatste uitspraak sluit Laura Tesoro zich aan. “Je betekent elke dag iets voor die mensen. Je ziet iemand opfleuren nadat je iets hebt gedaan en dat is super dankbaar. Als ik kon, zou ik zelfs willen blijven en dit één of twee keer in de week doen naast mijn tv- en muziekwerk. Ik vond het echt een zalige job.”(dewo)

LEES OOK