Burgemeester maakt zich opnieuw druk over druk op Aalsterse ziekenhuizen: “Vindt u het normaal dat u op een wachtlijst terechtkomt?”

Foto: hnb

Aalst -

Uiterlijk begin volgende week worden in het Aalsterse ASZ- en OLV-ziekenhuis meer dan vijftien operatiekwartieren gesloten om de toevloed aan coronapatiënten te kunnen opvangen. Dat zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA), die opnieuw de doorstroom van Brusselse patiënten hekelt.

D’Haese zei dat toen hij op de gemeenteraad kritiek kreeg op zijn uitspraak over de “grenzen van de medische solidariteit”over de toestroom van Brusselse coronapatiënten en het feit dat Aalstenaars volgens hem in hun eigen stad moeten kunnen worden verzorgd.

“Op veel plaatsen in Brussel was er een minderheid die een mondmasker droeg. Daar betalen we hier nu de prijs voor”, meent de burgemeester. “Meer dan vijftien operatiekwartieren in Aalst worden uiterlijk begin volgende week gesloten. De reguliere zorg komt zwaar onder druk. Vindt u het normaal dat als u een hart-, lever- of darmoperatie moet ondergaan, u op een wachtlijst terechtkomt?”

D’Haese blijft de solidariteit binnen het ziekenhuisnetwerk met Sint-Maria Halle en het UZ Brussel hekelen. “Sommige gangen van het ziekenhuis zijn bevolkt met mensen die niet geholpen kunnen worden in hun taal, en dan heb ik het niet eens over het Nederlands of het Frans. Al is dat waarschijnlijk te gevoelig om te vermelden.”

Door Leen De Smedt
AANGERADEN
Meest recent