Tom Dumoulin verlaat Vuelta om zich te focussen op volgend seizoen: “Het heeft geen zin om verder te doen”

Foto: EPA-EFE

Tom Dumoulin zal niet meer starten in de 8ste etappe van de Vuelta. De Nederlander wil zich focussen op volgend seizoen, maakte Jumbo-Visma op Twitter bekend.

LIVE. Volg de 8e etappe in de Vuelta hier op de voet

Tom Dumoulin maakte dit seizoen zijn comeback in het peloton na een lange periode van blessures. “De sportieve staf en ikzelf dachten dat het beter was om van de fiets te stappen”, laat Dumoulin weten op de website van Jumbo-Visma. “Ik was al moe bij het begin van de Vuelta en dat gevoel werd niet meteen beter. Het had dan ook geen zin om verder te doen, want dat zou dan misschien volgend seizoen gevolgen hebben. Het is misschien niet ideaal om de Vuelta te verlaten, maar ik denk dat dit de juiste beslissing is. Met Primoz Roglic zijn we goed bezig, ik hoop dan ook dat de ploeg de overwinning mee naar huis kan brengen.”

“Goede voorbereiding”

“Het is spijtig dat Tom naar huis gaat”, zegt ook sportdirecteur Merijn Zeeman. “We zijn zijn vermoeidheid elke dag blijven monitoren en ze werd alleen maar groter. Toch bleef hij goed werk verrichten voor de ploeg. Zijn aanwezigheid in deze Vuelta was kort, maar we denken dat het toch een goede voorbereiding kan geweest zijn op 2021.”

Ook Golas en Elissonde stappen uit koers

Naast Tom Dumoulin zijn ook de Pool Michal Golas (Ineos Grenadiers) en de Fransman Kenny Elissonde (Trek-Segafredo) woensdag niet meer aan de start verschenen van de achtste etappe in de Ronde van Spanje.

De 36-jarige Golas keert huiswaarts wegens familiale omstandigheden. Elissonde heeft gastro-enteritis opgelopen.

Door Yanko Beeckman
AANGERADEN