Wallonië wil zo ver als mogelijk gaan in lockdown

 

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Tijdens het Overlegcomité zal de Waalse regering er op aandringen zo ver als mogelijk te gaan in de lockdown. Dat heeft Waals minister-president Elio Di Rupo woensdag verklaard tijdens een debat over de coronacrisis in het Waals parlement.

“Wij menen dat er in de loop van de komende dagen sterkere maatregelen moeten komen richting een grotere lockdown”, stelde Di Rupo in Namen. Hij herinnerde eraan dat Wallonië zijn verantwoordelijkheid heeft genomen en bijkomende maatregelen heeft genomen na het Overlegcomité van vorige vrijdag. Toen werden er specifieke beslissingen genomen over onder meer sport, cultuur, jeugdactiviteiten en pretparken. Wallonië kondigde ook al een strengere avondklok aan.

LEES OOK. Wat zijn nu nog de verschillen in regels tussen Vlaanderen, Brussel en Wallonië?

Volgens Sudinfo zou nu de sluiting van alle niet-essentiële winkels en een eventueel nog strengere avondklok op tafel liggen.

“In een ideale wereld zou het beter zijn samen te communiceren. Maar we leven niet in een ideale wereld en we hebben onze verantwoordelijkheid genomen”, aldus nog Di Rupo, die woensdagmiddag digitaal vergadert met premier Alexander De Croo en de andere ministers-presidenten.

LEES OOK

Nu in het nieuws