Raclette in een bowl, het winterse vervolg op de populaire pokébowl

Aanschuiven aan het raclettestandje op een kerstmarkt zit er dit jaar niet in, maar je hoeft het kaasgerecht niet te missen. Ook zonder raclettetoestel in huis, maak je een heerlijke raclettebowl.

De pokébowl, gevuld met allerlei gezonde ingrediënten, komt origineel uit Hawaï en is intussen goed ingeburgerd bij ons. Het principe van de raclettebowl, die momenteel erg populair is in Parijs, is even simpel om samen te stellen. Let wel: het gerecht dat je zelf kunt maken of ergens afhaalt is iets calorierijker.

Concreet kook je aardappelen gaar, schik je ze in een bowl met charcuterie naar keuze en augurkjes. Als laatste stap giet je er gesmolten kaas over. Dit makkelijke seizoensgerecht is overigens erg fotogeniek, zo blijkt uit de beelden van enthousiaste foodies op Instagram.

Nodig voor een raclettebowl

  • 2 middelgrote aardappelen
  • 4 plakjes raclettekaas
  • augurken
  • vleeswaren naar keuze
  • gefrituurde ajuinen
  • bieslook

Zo maak je de snack

  • Kook de (on)geschild aardappelen ongeveer 20 minuten in kokend water.
  • Schik vleeswaren naar keuze in een kom.
  • Snijd de gare aardappelen in stukjes en leg ze ook in het kommetje.
  • Verwarm de raclettekaas in een pan.
  • Gesmolten? Giet deze uit over de aardappelen.
  • Bestrooi je raclettekom met gebakken uitjes en bieslook.
  • Garneer met augurken; al dan niet in stukjes gesneden.

Door vwh