Spaargeld van Hot Marijke raakt op: “Ze zouden prostitutie opnieuw moeten verbieden”

Sinds juni is prostitutie in ons land opnieuw toegelaten, maar Hot Marijke besloot om niet meer te werken omwille van het coronavirus. Hierdoor raakt haar spaargeld op. “Ik ben ten einde raad”.

Hoewel het opnieuw toegelaten werd, besloot Hot Marijke vijf maanden geleden om niet meer te werken. “Ik vind het onverantwoord met het coronavirus aangezien het gaat over een beroep met wel zeer nauwe contacten, dat kan gewoon niet op een veilige manier gebeuren”, vertelt ze.

Maar omdat prostitutie sinds juni opnieuw toegelaten is, heeft Hot Marijke ook geen recht meer op een uitkering en slinkt haar spaargeld elke dag een beetje meer. “Het raakt op en ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Ik kan ook niet zomaar een andere job gaan doen want iedereen herkent mij. Ik ben ten einde raad.”

Verbieden

In juli stapte Hot Marijke hierdoor al naar de Raad van State tegen de beslissing om prostitutie opnieuw toe te laten. Maar het verdict laat op zich wachten. “Ik heb contact proberen opnemen met onder andere Sophie Wilmès, Maggie De Block, Pieter De Crem, Alexander De Croo, Frank Vandenbroucke en Annelies Verlinden. Zelfs met Jan Jambon en Hilde Crevits heb ik proberen contact te hebben maar ik krijg geen antwoord. Of ze antwoorden niet of ze trekken hun paraplu open. Ik kreeg deze week enkel te horen dat er niets gedaan kon worden aangezien de zaak bij de Raad van State ligt”, legt ze uit. Hot Marijke hoopt dat prostitutie opnieuw verboden wordt zodat ze opnieuw recht heeft op een uitkering. “Want veilig werken kan nu echt niet”, zegt ze.

LEES OOK. Hot Marijke stapt naar Raad van State tegen beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad

Door lto