Cristiano Ronaldo uit onvrede over coronatest en missen duel met Barcelona: “PCR is bullshit”

Bron © BELGA

Cristiano Ronaldo is niet te spreken over het missen van de Champions League-ontmoeting met FC Barcelona. De sterspeler van Juventus testte dinsdag opnieuw positief op het coronavirus en mag daarom woensdagavond niet in actie komen.

LEES OOK.Jonge Belg Koni De Winter in selectie van Juventus voor kraker vanavond tegen Barcelona

“Voel mij goed en gezond! Forza Juve! #finoallafine”“, postte de Portugees op Instagram. Daar voegde hij het commentaar “PCR IS BULLSHIT” aan toe, doelend op de keel- en neusslijmtest die wordt gebruikt om het coronavirus aan te tonen. PCR staat voor Polymerase Chain Reaction, de moleculaire test die wordt gebruikt. Die opmerking heeft hij later wel weer verwijderd.

Ronaldo heeft meer dan 241 miljoen volgers op Instagram.

Ruim twee weken geleden werd bekend dat Ronaldo besmet is met het virus. Tien dagen later testte hij opnieuw positief. In de tussentijd moest Juventus het zonder zijn doelpuntenmaker stellen in de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev (2-0 winst) en in de Italiaanse competitie tegen Crotone en Hellas Verona (beide 1-1). Dinsdag bleek dus dat de voetballer voor de derde keer een positieve test had afgeleverd.

De regels van de Europese voetbalbond UEFA schrijven voor dat een speler minimaal 24 uur voor aanvang van een wedstrijd negatief moet testen.

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN