Italiaanse kranten zien Lazio “gouden punt” pakken tegen Club Brugge met Simon Mignolet en Krépin Diatta als uitblinkers

Foto: Photo News

Bij ons was de algemene teneur duidelijk: de 1-1 van Club Brugge woensdagavond was een gemiste kans. Hier zat meer in. Maar hoe denken de Italiaanse kranten over de prestatie van Lazio?

Waar bij ons het gevoel overheerste dat hier meer in zat, toonden de Italianen zich net heel tevreden met het gelijkspel van een gehavend Lazio. “Een gouden punt”, schreef de Corriere dello Sport. “De biancocelesti veroverden, ondanks de vele afwezigheden, een fundamenteel gelijkspel op het veld van de Belgen en blijven bovenaan groep F, samen met het team van Philippe Clement.”

Meer van hetzelfde bij de Gazzetta dello Sport, die eveneens zag hoe Lazio een erg goede zaak deed in Brugge. “In een absolute noodsituatie pakte het team van Inzaghi alsnog een punt mee naar huis dat van onschatbare waarde zou kunnen zijn voor de kwalificatie”, klonk het daar.

Italiaanse kranten zien Lazio “gouden punt” pakken tegen Club Brugge met Simon Mignolet en Krépin Diatta als uitblinkers
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De Gazzetta gaf ook punten aan de spelers van Club. Daarbij kwamen Krépin Diatta en Simon Mignolet als uitblinkers naar voren. “De redding van Mignolet op de uithaal van Milinkovic was buitengewoon en beslissend voor het eindresultaat”, aldus de Italianen.

Door Yanko Beeckman
AANGERADEN