Ellen Degeneres verliest meer dan één miljoen volgers na controverse

Foto: AP

De voorbije maanden kwam Ellen Degeneres gigantisch onder vuur te staan door de berichtgeving dat haar medewerkers herhaaldelijk aan racisme en intimidatie op de werkvloer werden blootgesteld. Ondanks het ontslag van drie producers blijkt nu dat de talkshowpresentatrice daarvoor massaal op sociale media afgestraft wordt.

Het voorbije jaar verloor Ellen Degeneres meer dan 540.000 volgers op Instagram en 612.000 volgers op Twitter. Dat blijkt uit een rapport van GamblingDeals.com. Hieruit kan afgeleid worden dat de vele fans niet bepaald tevreden zijn met de controverse rond de Amerikaanse talkshowpresentatrice.

Zo kwam ze het afgelopen jaar zwaar onder vuur te liggen, nadat meerdere medewerkers van The Ellen Show zich uitspraken over de ronduit giftige werksfeer binnen het bedrijf, waar racisme en intimidatie niet geschuwd werd. De presentatrice ontsloeg vervolgens drie producenten en beloofde de nodige maatregelen te nemen om de werksfeer te optimaliseren.

LEES OOK. Drie producenten ontslagen bij show Ellen Degeneres

De Amerikaanse talkshowpresentatrice is trouwens niet de enige bekende figuur die de voorbije maanden heel wat volgers zal afhaken. YouTuber Jeffree Star zag zijn volgersaantal op Twitter met 487.000 volgers slinken en op Instagram met 444.000 na een openbare ruzie met een andere YouTuber. En J.K. Rowling zag dan weer 351.000 volgers verdwijnen op Twitter nadat ze onder vuur kwam te liggen door haar uitspraken over transgenders.

LEES OOK. Fans en acteurs komen in opstand tegen J.K. Rowling, maar schrijfster neemt geen gas terug in controversiële tweets

Door VVA
AANGERADEN