Regi & co coveren ‘Porselein’ voor Rode Neuzen Dag

Porselein van Yasmine is één van de nummers die volgende week te horen is tijdens de Liefde voor muziek-special op VTM. Daarin houden alle deelnemers van afgelopen seizoen een reünie ten voordele van Rode Neuzen Dag. Of toch bijna allemaal: door ziekte moest André Hazes (26) verstek geven voor de opnames. Regi, Gene Thomas, Karen Damen, Sean Dhondt en The Starlings tekenen wel present. Zij zingen Porselein samen.

“Ons groepslied moest natuurlijk een cover zijn”, zegt Regi. “Daar draait Liefde voor muziek nu eenmaal om.” Inhoudelijk past het dan weer bij Rode Neuzen Dag, dat mentaal welzijn bij jongeren onder de aandacht brengt. “Het is een nummer dat hoop en verbinding geeft.” Regi zette niet enkel de muziek naar zijn hand, hij nam ook de zangpartijen van Hazes voor zijn rekening. “Ik zong het ietsje lager dan bedoeld, maar het resultaat is oké. Voor het goede doel doet een mens rare dingen, hè.”

Eerder werd Porselein al eens gecoverd voor de serie #LikeMe op Ketnet. Dat het nummer nu een derde leven krijgt, is meer dan prima voor Stefaan Fernande, de originele schrijver van het lied. “Iedereen weet wat er met Yasmine gebeurd is. Dat haar nummer nu kan helpen om de veerkracht van jongeren te versterken, daar kan ik alleen maar blij om zijn.”

Door tove
AANGERADEN