Beelden opgedoken van gedumpte baby in luchthaven Qatar, nog steeds geen spoor van moeder

Bron © Aljazeera

Camera’s op de luchthaven van Doha, de hoofdstad van Qatar, hebben een triest voorval vastgelegd. Op de beelden is te zien hoe paramedici zich ontfermen over een baby. Het meisje werd in een vuilnisbak gevonden, in de damestoiletten, gewikkeld in een plastieke zak. Ondertussen wordt er nog gezocht naar de moeder.

Wat het incident nog schokkender maakt is dat na de vondst van de baby alle vrouwen, die nabij de wachtruimte zaten rond de tijd van het voorval, onderworpen werden aan “invasief en vernederend inwendig onderzoek”.

Ze werden onder druk gezet om hun ondergoed uit te doen en hun genitaliën werden onderzocht in een van de drie ambulances die stonden te wachten op een parking. Het onderzoek moest uitwijzen of ze recent een kind hadden gebaard. De vrouwen werd niet om toestemming gevraagd. Hen was ook niets verteld over de vondst van de baby. Dertien Australische vrouwen werden onderworpen aan het onderzoek spreken van een “afschuwelijke schending van hun rechten”. De vlucht van Qatar Airways naar Sydney vertrok uiteindelijk met vier uur vertraging. De vrouwen kregen medische en psychologische bijstand bij aankomst op bestemming.

In een statement op woensdag veroordeelde de overheid van Qatar het onaanvaardbare gedrag en meldden ze dat ze het “schenden van persoonlijke vrijheden” van de getroffen reizigers ten zeerste betreuren. De autoriteiten zijn nog steeds op zoek naar de vrouw die de baby achterliet, zij is een verdachte in een zaak voor poging tot moord. De communicatiedienst van de overheid van Qatar zegt dat de baby nu “veilig is en alle medische zorgen krijgt in Doha”.

In het islamitische Qatar kunnen forse straffen worden uitgedeeld aan vrouwen die een kind krijgen buiten het huwelijk.

bekijk ook

Heldendaad: uiterst kalme politieagent kan drie weken oude baby redden van verstikking

Baby’tje wordt geboren, maar is allesbehalve onder de indruk van de wereld

Door CJ
Meest recent