Staking in Apple-winkels Switch

Bron © BELGA

In 19 van de 21 Apple-stores van Switch is donderdag het werk neergelegd. Dat zegt vakbondsman Bart Leybaert. De werknemers legden het werk spontaan neer uit onvrede met de werkomstandigheden. Vrijdag is overleg gepland met de directie, de winkels zouden vrijdagochtend weer open zijn.

De werknemers hebben de indruk dat de directie de wetgeving inzake arbeidsduur niet meer denkt te moeten volgen, vertelt Bart Leybaert van de socialistische bediendebond BBTK. Zo moeten ze soms dubbele shifts draaien omdat er niet genoeg personeel is. Ze klagen ook aan dat ze hun maaltijdcheques laat krijgen en dat winkels worden opengehouden met jobstudenten.

Het personeel vraagt onder meer dat er vast personeel wordt aangeworven en dat de regels rond de opmaak en wijziging van uurroosters worden gevolgd.

De directie weigerde volgens Leybaert eerst nog deel te nemen aan een verzoeningsvergadering, maar liet donderdag weten dat er vrijdagvoormiddag overlegd kan worden. In afwachting daarvan zullen de winkels vrijdag de deuren weer openen, aldus nog de vakbondsman.

AANGERADEN