Al 75 mensen kregen dit jaar hun fiets terug dankzij Gentse Flikken

Foto: Politie Gent

Gent -

De Gentse politie plaatst systematisch foto’s van niet-geregistreerde fietsen op hun Facebookpagina. Met succes zo blijkt, want dit jaar werden er zo al 75 stalen rossen terugbezorgd aan hun rechtmatige eigenaar. Dat laat politiewoordvoerder Matto Langeraert weten.

Weinig dingen zo vervelend in fietsstad Gent als een gestolen fiets. De kans is klein dat je die favoriete tweewieler ooit nog terugziet, maar er zijn uitzonderingen. De Gentse politie plaatst namelijk niet-geregistreerde gevonden fietsen systematisch op hun Facebookpagina.

Met succes want dit jaar werden er zo al 75 fietsen terugbezorgd aan hun eigenaar. Dat laat politiewoordvoerder Matto Langeraert weten. Wie zijn of haar fiets herkent, kan die terugvragen. Wel moet je daarbij een bewijs geven dat het om jouw fiets dat gaat, zoals een aankoopfactuur of een foto tijdens een fietstocht.

Dalende cijfers

De Gentse politie vond eind augustus in één huis op de Brugsesteenweg liefst negentig gestolen fietsen. Deze fietsen moeten het nog even zonder hun eigenaar stellen. “Over die grote vondst kan er momenteel geen verdere info gegeven. Het onderzoek loopt nog en de onderzoeksrechter heeft de fietsen nog niet vrijgegeven”, zegt Langeraert.

Maar een vangst van die omvang is eerder uitzonderlijk. Vooral omdat het aantal gemelde fietsdiefstallen in Gent achteruitgaat. Cijfers tonen aan dat in 2019 nog 2.319 fietsdiefstallen werden aangegeven bij de lokale politie. Dat zijn er liefst 450 minder dan in 2018. En in dat jaar werden ook al 59 diefstallen minder aangegeven dan in 2017.

Foto’s gestolen fietsen op Facebook

Alle foto’s zijn te zien op de Facebookpagina van de Gentse politie. “Staat je fiets tussen de foto’s? Neem dan contact op met de Gentse flikken. Dit kan via privébericht op Facebook naar de Gentse Flikken of via mail naar FietsZoektEigenaar.Gent@police.belgium.eu.

Vergeet niet om in dit bericht het labelnummer van de fiets te vermelden, evenals je contactgegevens (gsm-nummer én mailadres) zodat de politie jou kan contacteren.

Door Simon Dekaezemaker
AANGERADEN
Meest recent