Lotto-Soudal-manager John Lelangue prikt terug naar Patrick Lefevere: “Blijkbaar ben ik de volgende op zijn lijstje”

Foto: Photo News

Lotto-Soudal-manager John Lelangue heeft zaterdagochtend boos gereageerd op de column van Patrick Lefevere in onze krant. Daarin noemde Lefevere zijn collega-manager “een politieker die altijd de UCI en de organisatoren wil behagen” en schreef hij “hij heeft nooit een mening”. “Blijkbaar ben ik de volgende op zijn lijstje”, tweet Lelangue verontwaardigd.

Lees hier de bewuste column van Patrick Lefevere. “De kritiek van Sjaak Klootvis? Lig ik echt niet wakker van”

Lefevere deed zijn uitspraken in een betoog over hoe hij altijd ‘zijn eigen mensen’ (lees: renners van Deceuninck-Quick Step) in bescherming zal nemen. Hij stelde dat Lelangue in de Giro het omgekeerde deed met Adam Hansen en Thomas De Gendt, van wie hij telkens afstand nam nadat ze ingingen tegen de organisatie. “Zo zit hij in elkaar: een politieker die altijd de UCI en de organisatoren wil behagen. “Mijn meningen zijn persoonlijk’”, staat op zijn Twitter-account, maar ik vraag me af over welke meningen het dan wel gaat. Hij heeft er nooit één”, klonk het vinnig.

Dat kon Lelangue niet zomaar laten passeren. “Dus nadat hij mijn collega Luca Guercilena (manager van Trek-Segafredo, nvdr), de organisatoren en wielerbond de UCI heeft aangevallen, ben ik blijkbaar de volgende op het lijstje van Patrick Lefevere in zijn column in Het Nieuwsblad”, tweet die.”Een eigen mening hebben is een vrijheid, die van een ander respecteren enkel RESPECT. Nog een fijn weekend!”

Om daarna nog eens iets over de kwestie op Twitter te zetten: “Al 25 jaar lang bepaalde waarden hebben, wil niet zeggen dat je een politieker bent. Het betekent dat je je mening en ideeën verdedigt (mijn eigen ideeën, meneer Lefevere). Is dat de UCI, organisatoren, of renners verdedigen? Nee, het is gewoon mijn eigen overtuigingen verdedigen.”

Door Wim Conings
AANGERADEN