Nederland heeft zijn eigen ‘Eveline’: presentator reageert op gelekte seksvideo

Bron © De Telegraaf

Foto: foto: Anneke Janssen

Na heel wat ophef in België nadat er naaktbeelden van enkele BV’s verspreid werden, zitten ze in Nederland ook met een ‘Eveline’. Een seksvideo van de Nederlandse presentator Fred Van Leer lekte uit. “Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd.”

“Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd”, laat de Nederlandse presentator Fred Van Leer op sociale media weten. “Ik heb tijd nodig om het te verwerken, daarom ben ik de komende tijd offline. Ik word omringd door lieve mensen die goed voor mij zorgen.” Vrijdagochtend raakte bekend dat een seksvideo van de presentator uitlekte. Wie de beelden online heeft gezet, is nog niet duidelijk. Maar de beelden worden op sociale media gretig verspreid. Het management van de presentator is op de hoogte van het gelekte filmpje. “We weten dat er iets in omloop is. Dit is privé, wat ook privé hoort te blijven”, liet zijn manager weten aan het Algemeen Dagblad.

Of Van Leer aangifte zal doen, is nog niet duidelijk.

LEES OOK. Slachtoffers ‘Eveline’ verzamelen zich bij advocate en professor cybercriminaliteit: “Wat hij deed is even erg als vanop straat foto’s nemen hoe iemand doucht”

De situatie van Van Leer doet denken aan de beelden van enkele BV’s die enige tijd geleden de ronde deden in ons land. Een student van 22 uit Gent deed zich voor als stoeipoes ‘Eveline’. Een kennis van hem, een 27-jarige uit de Kempen, verspreidde de beelden op Grindr, een datingapp voor homo’s. Ze riskeren vijf jaar cel.

Door sgg