Ruud Vormer voelde de bui tijdens de rust al hangen, Philippe Clement is “razend” op zijn spelers: “Ze hebben een groot probleem met mij”

Foto: Photo News

Twee mooie doelpunten, duidelijk baas en een 2-1 voorsprong aan de rust. Club Brugge kon best tevreden zijn halfweg tegen KV Mechelen, maar aanvoerder Ruud Vormer waarschuwde zijn ploegmaats toen al voor een gebrek aan mentaliteit. Er kwam echter geen verbetering in de tweede helft, integendeel. Club slikte nog de gelijkmaker, Philippe Clement was achteraf razend op zijn spelers. “Dit is onverklaarbaar.”

“We spelen niet goed, we zijn veel te afwachtend en te slap.” Zo oordeelde Club-aanvoerder Ruud Vormer over zijn ploeg tijdens de rust. Toen leek er nog geen vuiltje aan de lucht, want na een goede start was blauw-zwart 2-0 voorgekomen. Maar Club zakte wat weg, en liet Mechelen in de wedstrijd komen, met de 2-1 op slag van rust als gevolg. “Je staat wel voor, maar het is gewoon niet goed”, brieste Vormer. “We moeten veel agressiever spelen, we nemen het te gemakkelijk op. Aan de bal is het allemaal leuk, maar we moeten ook met z’n allen verdedigen. Die vrije trap ging er wel lekker in, maar dan krijg je toch dat doelpunt tegen. Als we scherp verdedigen, komt die voorzet er nooit. Waarom we de nul moeilijk houden? Geen idee, dat hangt van veel details af.”

Ruud Vormer voelde de bui tijdens de rust al hangen, Philippe Clement is “razend” op zijn spelers: “Ze hebben een groot probleem met mij”
Foto: BELGA

Clement: “Dit is een schande”

De tirade van de Nederlander had weinig effect, evenals het praatje van trainer Philippe Clement onder de rust. Club af de match helemaal uit handen, tot frustratie van de Brugse coach. “Dit is een schande van onze kant. Als je met die mentaliteit op het veld staat na de rust, dan verdien je ook geen punten. Dit is onverklaarbaar voor mij. Ik werk nu meer dan een jaar samen met deze jongens en wat ik vandaag heb gezien, is gewoon onverklaarbaar. Ik denk dat ze heel veel geluk hebben dat er geen supporters op de tribunes zaten, anders hadden ze een nog groter probleem gehad. Maar nu gaan ze een groot probleem hebben met mij deze week.”

Het valt op dat Club Brugge het dit seizoen moeilijk heeft op eigen veld, terwijl het doorgaans een sterke thuisreputatie heeft? “Of dit niet was gebeurd als er wel fans waren geweest? Dat doet er niet toe”, vindt Clement. “Ze weten hoeveel mensen thuis voor de buis zitten die alles voor de club doen. Het minste wat je dan kan verwachten, is dat ze hun truitje natmaken en duels winnen, en dat hebben ze nagelaten in de tweede helft. Onwaarschijnlijk wat er vandaag gebeurd is. Ik ben niet gewoon teleurgesteld, ik ben razend.”

Vormer haalde tijdens de rust de gezapige mentaliteit al aan, iets wat ook de Brugse coach had opgemerkt. “Ik voelde in de eerste helft al een sfeertje van ‘we zullen het hier wel even doen’. Dat heb ik tijdens de rust ook aangehaald, maar wat je in de tweede helft zag, is beneden niveau. En beneden een ondergrens die je nooit mag bereiken. Een gebrek aan frisheid? Dat moet niemand inroepen. Er zijn geen excuses, dit heeft met mentaliteit te maken. Rustig toeleven naar Dortmund? Neen, dat zal niet rustig zijn. Als je dit doet tegen Dortmund, krijg je er 8 of 9 binnen. Over iedereen die op het veld stond, is iets te zeggen”, besloot een ongewoon scherpe Clement.

Door Raf Hermans
AANGERADEN
Meest recent