Dokter waarschuwt mensen voor ernstige gevolgen van winkelen op koopzondag: “Hoe het begon. Hoe het eindigde”

Foto: Joris Herregods, Twitter Walter Verbrugghe

Gebruikmaken van de laatste dag waarop de winkels open zijn om nog eens leuk te gaan shoppen, is geen goed idee. Die boodschap wil Walter Verbrugghe, intensivist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, erin hameren bij de mensen. Aan de hand van twee opvallende foto’s: eentje van gezonde longen, en eentje van longen na een besmetting met het coronavirus.

De strengere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaan pas zondagavond in. Dat betekent dat alle winkels zondag nog open mogen zijn. Sterker nog: in Antwerpen gaat een geplande koopzondag gewoon door. Met goedkeuring van Antwerps burgemeester Bart De Wever, maar tot ergernis van de experts en de ministers van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken. Die roepen iedereen op om nu al thuis te blijven, nadat het zaterdag al in het hele land erg druk was in winkelstraten en aan grote baanwinkels.

LEES OOK. Van kledingzaak tot tattooshop, overal was het bomvol: “Ze hadden beter alles al gesloten. Ik heb het nog nooit zo druk geweten” (+)

Ook Verbrugghe geeft nu een duidelijke boodschap via Twitter. “Koopzondag in Antwerpen. Hoe het begon (bij een foto van gezonde longen, nvdr.) en hoe het eindigde (bij een foto van door Covid-19 aangetaste longen, nvdr.).”

Door jvh
MEER OVER HET CORONAVIRUS