Eerste koersen van 2021 nu al afgelast: coronavirus trekt streep door Tour Down Under en Cadel Great Ocean Road Race

 

 ©  BELGAIMAGE

Het coronavirus trekt nu al een streep door de eerste wielerwedstrijden van het nieuwe seizoen. Zondagochtend raakte bekend dat zowel Cadel Great Ocean Road Race als de Tour Down Under niet zullen doorgaan. Beide races stonden in januari 2021 in Australië op het programma.

Wim Conings

De Santos Tour Down Under stond geprogrammeerd van 14 tot 24 januari 2021, maar het was al langer duidelijk dat het dit jaar zo goed als onmogelijk zou worden de wedstrijd te laten doorgaan door de strenge quarantainemaatregelen in Australië. De WorldTourwedstrijd geldt traditioneel als een van de eerste rittenkoersen van het seizoen. Richie Porte won de wedstrijd vorig jaar, Simon Gerrans is de recordhouder met 4 eindzeges.

“De Tour Down Under is heel populair in de wielerwereld en we beseffen maar al te goed hoe belangrijk de koers is voor de mensen in Zuid-Australië”, klinkt het bij algemeen directeur Hitaf Rasheed. “We hebben er dan ook alles aan gedaan om het event toch te laten plaatsvinden, maar helaas is het niet mogelijk om een internationale koers met meer dan 400 teamleden in Australië te laten doorgaan, gezien de verplichte quarantaineprocedure en reisrestricties. In januari 2022 zullen we er wel opnieuw bij zijn.”

Ook de Cadel Evans Great Ocean Road Race, gepland op 31 januari 2021, zal niet doorgaan. “We zijn al bezig om de editie van 2022 nog beter en groter te maken, inclusief een reüniefeestje om de tiende verjaardag van Cadel Evans’ Tourzege te vieren”, luidt het op de website van de organisatie.

AANGERADEN