REACTIES. Alpecin-Fenix telt 12 kansen in Ronde van Frankrijk 2021: “Mathieu voor de punchritten, Philipsen voor de sprints”

Christophe Roodhooft. Foto: BELGA

Op zondagavond is Château Planckaert een vaste afspraak voor Christoph Roodhooft, maar die moest even wijken voor de Tour-presentatie. Zijn ploeg Alpecin-Fenix debuteert volgend jaar in Bretagne. “Een ferme start in een hele mooie regio. De wind is er altijd een factor en dat hebben we graag. Liever dit dan meteen een bergrit, waarin we met onze ploeg niks te zoeken hebben.”

LEES OOK (N+).Wout van Aert opgezet met Tour-parcours: “Gele trui in de eerste week? Het parcours leent er zich toe”

Roodhooft predikt realisme in zijn voorbeschouwing. “Als je er de bergritten en tijdritten aftrekt, tel ik twaalf kansen waarin we kunnen proberen een rit te winnen. Mathieu (Van der Poel, red.) in de etappes voor de punchers zoals de Mûr de Bretagne, onze nieuwe aankoop Jasper Philipsen in de sprints zoals hij bewijst in de Vuelta en dan nog jongens zoals Xandro Meurisse en Petr Vakoc voor in de overgangsritten. Winnen wordt niet evident, maar we zullen zeker ons mannetje staan”, aldus de sportief manager.

“Klassiek parcours”

Ook Romain Bardet, in 2016 en 2017 nog respectievelijk tweede en derde in de Tour, liet kort zijn licht schijnen over het parcours. “Het is een klassiek parcours zoals in mijn jeugd. Meer traditioneel dus: minder gebergte en meer tijdritkilometers. Ik denk dat de wind een grote rol zal spelen in de eerste week, terwijl de derde week - zoals traditioneel is - de moeilijkste zal zijn”, aldus de 29-jarige Fransman.

“We zullen ons goed moeten voorbereiden op de twee individuele tijdritten. Het zijn even belangrijke etappes als die in de bergen”, zegt Nairo Quintana, die erg blij is dat de Mont Ventoux terugkeert in het parcours - de Colombiaan werd in 2013 tweede in de etappe met aankomst op de Kale Berg. “De Ventoux zal een zeer grote rol spelen in deze Tour, net als de ritten met aankomsten bergop in de Alpen en Pyreneeën.”

Door bvc
AANGERADEN