Vrouwen krijgen in 2021 finish op Mûr-de-Bretagne in La Course

Bron © BELGA

Dan Martin juichte in 2018 op de Mûr-de-Bretagne Foto: REUTERS

De achtste editie van La Course zal volgend jaar plaatsvinden in Bretagne. De vrouwen rijden hun wedstrijd op 27 juni en moeten zes keer over de beruchte Mûr-de-Bretagne.

De editie van 2020 van La Course werd in Nice georganiseerd, vlak voor de Tourstart van de mannen en kwam op naam van de Britse Elizabeth Deignan. Eerdere edities van La Course vonden plaats in de Pyreneeën, in 2019 in Pau met winnares Marianne Vos en in 2017 zelfs een tweedaagse met een bergrit en tijdrit waar Annemiek Van Vleuten won. Ook in de Alpen in 2018 was Van Vleuten aan de winst en in de beginjaren lag de aankomst op de Champs-Élysées met zeges voor Marianne Vos, Anna van der Breggen en Chloe Hosking.

Nu trekken de vrouwen dus naar Bretagne en vindt hun wedstrijd plaats op zondag 27 juni, op dezelfde dag wanneer de mannen hun wedstrijd met finish op de Mûr-de-Bretagne afwerken. De rit telt 130 km en bestaat uit vijf lokale rondes. De vrouwen zullen maar liefst zes keer de beruchte ‘Bretoense Alpe d’Huez’ moeten bedwingen.

In 2022 volgt wellicht een echte Tour de France voor vrouwen met meerdere ritten over verschillende dagen. Die intentie maakte de Tourorganisatie alleszins dit jaar bekend.

AANGERADEN