Peuter 65 uur na aardbeving levend van onder het puin gehaald

Bron © BELGA

Foto: AFP

Ruim 65 uur na de zware aardbeving in de Egeïsche Zee is een driejarig kind nog levend van onder het puin gehaald in de Turkse kuststad Izmir. Dat heeft de civiele bescherming bekendgemaakt op twitter.

Het driejarige meisje raakte vrijdagmiddag bedolven onder het puin van het appartement waar ze met haar gezin woonde. Het gebouw, dat acht verdiepingen telde, stortte nagenoeg volledig in.

Eén dag na de aardbeving waren de moeder en drie broers en zussen van het kind al gered. Eén ander kind, een zevenjarige jongen, is overleden. Verschillende andere bewoners van het appartementsgebouw zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Eerder op de dag werd ook al een 14-jarige levend van onder het puin gehaald in Izmir. De tiener werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Bij de zware aardbeving van vrijdagmiddag in de Egeïsche Zee zijn zeker meer dan tachtig mensen om het leven gekomen, de meeste in de Turkse kuststad Izmir. Op het Griekse eiland Samos kwamen twee jongeren om het leven.

Het epicentrum van de beving lag in de Egeïsche Zee, op ongeveer 17 kilometer van de kust van Izmir. De schok had een kracht van 6,6.

Peuter 65 uur na aardbeving levend van onder het puin gehaald
Foto: via REUTERS
AANGERADEN