Geen truffels verkopen, wel mondmaskers: deze scouts wapenen zich tegen corona

 

 ©  IF

Sint-Amandsberg -

Scoutsgroep Sint-Bernadette uit Sint-Amandsberg zag de jaarlijkse truffelverkoop in het water vallen. Al snel hebben ze in deze coronatijden een geschikt alternatief gevonden: de komende twee weken worden mondmaskers verkocht. “De ouders van onze leden vinden het een mooi initiatief.”

Bastiaan Fonteyn

15 euro voor 50 mondmaskers: die deal biedt scoutsgroep Sint-Bernadette de komende twee weken aan. Bestellen kan online, afhalen gebeurt op zondag 15 november tussen 14 en 17 uur in de lokalen in de Sleutelbloemstraat.

Normaal gezien gaan de leden rond deze periode van deur tot deur met chocoladetruffels. “In deze tijden is dat niet veilig en niet verantwoord”, zegt groepsleider Brent Decraene. “Daarom zochten we iets dat makkelijker en veiliger te verkopen is. Iedereen kan nu wel een mondmasker gebruiken.” De eerste reacties zijn alvast positief. “De ouders van onze leden vinden het een mooi initiatief”, zegt Decraene.

Tijdelijk stilgelegd

Bij Sint-Bernadette hebben ze de werking tijdelijk volledig stilgelegd. Na de herfstvakantie, die dit jaar twee weken duurt, komen er misschien weer nieuwe activiteiten met de leden die jonger zijn dan twaalf jaar. “We bekijken op dit moment hoe we dat kunnen organiseren.”

De leden ouder dan twaalf moeten de komende weken verplicht thuisblijven. Voor hen worden allicht enkele online alternatieven uitgewerkt. “Als ze moeten thuiszitten, missen ze hun vrienden toch wel”, geeft Decraene aan.

Meer info op https://www.facebook.com/events/382163929808154

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent