Victor Campenaerts is bereid om fors in te leveren om prof te blijven: “Het zal noodzakelijk zijn”

© Photo News

Heuglijk nieuws voor Victor Campenaerts (29). Hij en Fanny Lecluyse hebben een huis gekocht in Gavere. Minder fijn nieuws: de werelduurrecordhouder heeft nog steeds geen ploeg voor 2021. “Niks. Echt nog niks”, zegt Campenaerts. “Douglas Ryder, de ploegmanager van NTT, was op bezoek in de Giro. In een gesprek met mij zei hij dat hij nog steeds hoopt een nieuwe sponsor te vinden, maar het is intussen wel al november. Dat antwoord laat op zich wachten.”

LEES OOK.Bjarne Riis vreest voor NTT Pro Cycling in 2021: “Ziet er naar uit dat er volgend jaar geen ploeg zal zijn”

Campenaerts had bij NTT een contract van één jaar plus twee jaar als de ploeg verder ging, maar sinds juli kan hij onder die clausule uit. Hij is dus vrij. “Ik richt mijn pijlen elders. Ik heb interessante gesprekken gehad met verschillende ploegen, maar het werd nooit concreet. Het is ook niet dat ik te duur ben, want er is met die ploegen nog niet over het financiële aspect gepraat. Ik ben trouwens bereid om zeer fors in te leveren op mijn loon. Het zal noodzakelijk zijn, zolang ik maar prof kan blijven bij een goede ploeg. Het is niet de bedoeling om ons huis op één jaar af te betalen.”

Education First?

Campenaerts kende geen topjaar, maar hij werd wel derde op het EK, achtste op het WK en twee keer tweede in de jongste Giro. “Het was niet mijn beste seizoen, maar zonder Ganna had ik een tijdrit gewonnen in de Tirreno en de Giro. Dan spraken we van een superjaar.”

 

 ©  BELGA

Mogelijk biedt het Amerikaanse Education First een uitweg voor Campenaerts. Bij de ploeg van Jonathan Vaughters is er nog plaats, ze heeft een sterke tijdritcultuur en rijdt op snelle tijdritfietsen van Cannondale.

Campenaerts is niet de enige Belgische World Tour-renner die begint te wanhopen. Ook Stijn Vandenbergh (36, AG2R), Sander Armée (34, Lotto-Soudal), Guillaume Van Keirsbulck (29, CCC), Julien Vermote (31, Cofidis), Laurens De Vreese (32, Astana) en Dimitri Claeys (33, Cofidis) hopen nog een laatste strohalm te vinden om profrenner te kunnen blijven in 2021. (bvc, gvdl)

LEES OOK

Nu in het nieuws