Populaire Lokaalmarkt breidt uit: zes extra Gentse afhaalpunten voor verse streekproducten

Elke vrijdagnamiddag opent de Lokaalmarkt de deuren in de oude brandweerkazerne in Moscou. Foto: Lokaalmarkt

Gent / Gentbrugge -

De Lokaalmarkt op vrijdagnamiddag is al een begrip in Gentbrugge. Boeren en producenten uit de streek verkopen er elke week hun verse producten. Online bestellen en afhalen is een optie, nu ook in zes nieuwe afhaalpunten verspreid over Gent. “Voor onze klanten is dit nog makkelijker én veiliger.”

De Gentse Lokaalmarkt is een overdekte versmarkt in de oude brandweerkazerne in de Gentbrugse wijk Moscou. Elke vrijdag tussen 15 en 19 uur verkopen boeren en andere producenten uit de streek er hun verse producten. Je vindt er onder meer vlees, vis, groenten, fruit, zuivel en brood.

Gaan kijken en kopen kan nog steeds, maar ook online bestellen en afhalen is al een tijdje een optie in de kazerne. Dat systeem, LokaalAfhaal, wordt nu uitgebreid met zes afhaalpunten. Het gaat om restaurant Bassin (Gentbrugge), de Gentse Zuivelhoeve (Oostakker), café-restaurant Spoorloos Perron (vlak bij het Sint-Pietersstation), het restaurant van vzw Kompass Villa Ooievaar (Wondelgem), plantenwinkel Ympa (Bennesteeg) en restaurant Kantien aan de Watersportbaan. Je herkent ze aan het bordje ‘Afhaalpunt Lokaal’. (lees verder onder de foto)

Populaire Lokaalmarkt breidt uit: zes extra Gentse afhaalpunten voor verse streekproducten
Restaurant Kantien aan de Watersportbaan is een van de zes nieuwe afhaalpunten. Foto: Lokaalmarkt

“Dit is ideaal voor wie te ver van de markt woont en toch wil profiteren van kwalitatieve producten”, zegt marktverantwoordelijke Emily White. “Voor onze klanten is dit nog makkelijker en in deze tijden ook veiliger.” De bedoeling is om het netwerk van Gentse afhaalpunten nog verder uit te breiden.

Bestellen kan tussen maandag 18 uur en donderdag 14 uur via lokaalmarkt.be Afhalen kan op vrijdag van 17 tot 19 uur.

Door Bastiaan Fonteyn
AANGERADEN