Cel voor man die Nederlandse prinses Amalia bedreigde

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Een 32-jarige man uit Zwolle heeft dinsdag drie maanden cel en terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging gekregen voor het bedreigen van prinses Amalia. Hij benaderde haar via Instagram en dreigde haar op Koningsdag op te zoeken.

Wouter G. stuurde de berichten in januari naar het Instagram-account van de Nederlandse prinses en dat van een vriend van haar. Hij zou de prinses persoonlijk benaderen op Koningsdag. “Ja meisje, er is geen ontkomen aan”, schreef hij onder meer. Hij beschreef seksuele handelingen die hij haar aan zou doen en stelde te sparen voor een pistool.

De prinses heeft die berichten gelezen en G. heeft bekend haar die teksten gestuurd te hebben, stelt de rechtbank in Zwolle. Hij verweerde zich met de stelling dat hij niet wist dat het haar persoonlijke account was waar hij die teksten naartoe stuurde. Maar op zijn computer zocht hij juist gericht naar haar account.

De tbs wordt voor maximaal vier jaar opgelegd. Dwangverpleging is noodzakelijk omdat G. weigert medicatie in te nemen. De man leidt aan schizofrenie en heeft gewelddadige denkbeelden. Eerdere behandelingen zorgden niet voor het gewenste resultaat. Tegen de man was tien maanden cel en tbs met dwangverpleging geëist.

AANGERADEN