Sluikstortcamera duikt op in Rabot: “Dit is een van de hotspots”

 

 ©  BST

Gent -

Een van de nieuwe camera’s tegen sluikstorten staat in het Rabot. Het sorteerpunt in de Filips Van Cleeflaan is een van de hotspots waar vaak sprake is van sluikstorten. “Na overleg met de Gemeenschapswachten en de politie worden de camera’s geplaatst”, reageert Ivago.

Bastiaan Fonteyn

In de Filips Van Cleeflaan staat een sorteerpunt met afvalbakken dat vaak en goed wordt gebruikt door de bewoners van de omliggende gebouwen. Toch duikt er nu een camera op die sluikstorters moet betrappen. “We zien er al te vaak achtergelaten afval, allicht van andere bewoners uit de buurt”, zegt Koen Van Caimere van Ivago.

Daarom is de straat op de zogenaamde hotspotlijst beland. Die is opgemaakt na overleg tussen Ivago, de Gemeenschapswachten en de politie, legt Van Caimere uit. “Plekken die op die lijst belanden, mogen cameratoezicht verwachten.”

Het sluikstortprobleem in Gent wordt elk jaar erger. Dat toont een nieuw rapport van Ivago. 2020 zit op koers om het slechtste jaar in lange tijd te worden. Om het probleem terug te dringen, zijn er vijf nieuwe camera’s: drie grote en twee anonieme.

LEES OOK. Nieuw rapport bevestigt: sluikstortprobleem in Gent wordt alleen maar groter

 

 ©  BST

 

 ©  BST

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent