Bird strijkt neer in Brussel als derde deelstepverdeler

Themabeeld 

Themabeeld ©  Bird

Bron: BELGA

In het Brusselse stadscentrum zijn sinds enkele dagen de elektrische deelsteps van Bird te zien. Naast Lime en Dott is Bird de derde deelstepverdeler in de hoofdstad. Al tonen statistieken van Brussel Mobiliteit wel dat het aantal ritten met deelvoertuigen in dalende lijn gaat, omwille van het slechtere weer en de nieuwe lockdown.

Het kabinet van Brussels minister voor Mobiliteit Elke Van den Brandt en Brussel Mobiliteit melden dat Bird haar vergunning eind oktober op zak had en nu begint met een 200-tal steps.

“Er rijden nu ongeveer 4.500 deelvoertuigen in Brussel, waarvan 50% van Dott zijn. Dat aantal schommelt regelmatig omdat aanbieders zich aan de vraag aanpassen”, vertelt Pieterjan Desmet, woordvoerder van minister Van den Brandt.

De elektrische deelsteps van Bird strijken net in het straatbeeld van de hoofdstad neer op een moment dat het gebruik van de deelvoertuigen in dalende lijn zit. Uit statistieken van Brussel Mobiliteit blijkt dat het gebruik van de deelvoertuigen tijdens de lockdownmaanden april en mei helemaal terugviel om dan naar een piek te stijgen in de maand augustus en begin september. Sindsdien gaan de rittenaantallen opnieuw sterk in dalende lijn.

“Toch is het vandaag nog te vroeg om met zekerheid te beweren dat de daling van dit moment ook te wijten is aan de nieuwe lockdown. Het is namelijk bijzonder moeilijk uit te maken of mensen zich niet verplaatsen omwille van de lockdown of eerder voor een ander vervoermiddel kiezen omdat de weersomstandigheden slechter geworden zijn”, vertelt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten