Blijven de recyclageparken open? En wat met de vuilniszakken? Ivago geeft corona-update

 

 ©  fvv

Gent -

De nieuwe coronamaatregelen hebben ook impact op de werking van Ivago. Volgens de Gentse afvalintercommunale heerst er veel onduidelijkheid over bijvoorbeeld de recyclageparken. “Alleen het park in Gentbrugge is gesloten.” En wat met de vuilniszakken?

Bastiaan Fonteyn

“Om duidelijkheid te scheppen, zetten we graag alles op een rijtje en geven we zo een antwoord op de veelgestelde vragen”, klinkt het bij Ivago.

Bij de recyclageparken kun je nog steeds zonder afspraak terecht. Maximaal twee Gentenaars ouder dan 14 jaar mogen uitstappen om hun afval op de juiste plaats achter te laten. Het park in Gentbrugge blijft tot nader gesloten. Er werden enkele coronabesmettingen vastgesteld.

Gele zakken

Ook het onthaal van Ivago in de Proeftuinstraat is gesloten. De omruilactie voor vuilniszakken, ‘Geel wordt groen’, is tijdelijk stopgezet. Gele zakken inruilen zal later nog kunnen. Wie met een vraag zit, surft beter naar ivago.be of mailt naar info@ivago.be.

Voorlopig slagen de ploegen van Ivago er overigens in om de dagelijkse rondes af te werken. Ook voor grofvuil of het leveren van containers is er geen achterstand. “We proberen onze dienstverlening maximaal te houden en op pad te blijven.”

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent