REACTIES. Thomas Meunier heeft lof voor ex-ploeg, Clement “heeft ook positieve zaken gezien”

Foto: BELGA

“Wil je tegen dit Dortmund punten pakken, dan moet je superefficiënt zijn en een dosis geluk hebben. Die twee zaken waren er niet vandaag”, zo verklaarde Club Brugge-coach Philippe Clement woensdag na afloop van de 0-3 nederlaag tegen Borussia Dortmund op de derde speeldag in Champions League-groep F. Halverwege de groepsfase zijn de Bruggelingen derde met 4 op 9. Ze tellen twee punten minder dan Dortmund, Lazio Rome heeft 5 punten. Zenit Sint-Petersburg is laatste met 1 punt.

LEES OOK. Ludo Vandewalle: “Dit was geen spek voor de Brugse bek. Snel maar deze bladzijde omdraaien”

Op de persconferentie daags voor de wedstrijd omschreef Clement Dortmund als “de beste ploeg in de poule”. En dat bleek ook op het veld. Thorgan Hazard (14.) en Erling Haaland (18., 32.) telden blauw-zwart al vroeg uit, bij de thuisploeg werd niet secuur verdedigd.

“We begonnen nochtans goed aan de wedstrijd. We hadden twee à drie mogelijkheden”, zei Clement. “Daarna kregen we drie doelpunten tegen waarbij wij telkens foutjes maakten. Die worden cash afgestraft. Wil je tegen dit Dortmund punten pakken, dan moet je superefficiënt zijn en een dosis geluk hebben. Die twee zaken waren er niet vandaag. Dat is teleurstellend, vandaar ook het resultaat.”

REACTIES. Thomas Meunier heeft lof voor ex-ploeg, Clement “heeft ook positieve zaken gezien”
Foto: Photo News

Clement had zijn spelers gevraagd om met lef te voetballen, het kwaliteitsverschil was echter te groot. “Maar ik heb ook positieve zaken gezien, zoals de manier waarop mijn ploeg durfde druk te zetten en de manier waarop we opbouwden. Ik denk ook dat we de ploeg met het meest balbezit tegen hen zijn dit seizoen. De Belgen van Dortmund hebben me na de match gezegd dat geen andere ploeg dit seizoen zoveel kansen heeft gecreëerd tegen hen. Ik ben ook tevreden dat er geen enkel kopje naar beneden ging. Iedereen is blijven vechten tot de laatste seconde. Dat is het gegeven dat we nu moeten meepakken naar de competitie. Dat is de basis die ik elke match wil zien”, besloot Clement.

Simon Mignolet: “We hebben het onszelf moeilijk gemaakt”

Ook doelman Simon Mignolet kon de zware nederlaag niet vermijden. De wedstrijd was na een half uur al gespeeld, stelde de Limburger vast.

“Ik denk dat we het onszelf moeilijk maken door die snelle achterstand”, klonk het. “Nul-drie na een half uur spelen, dan weet je dat het moeilijk wordt. Ik had nochtans het gevoel dat er meer inzat als we langer de nul kunnen houden, als we stugger zijn in de duels. Maar dat is achteraf gemakkelijk gezegd. Zij halen na de 0-3 ook de voet van het gaspedaal en namen ook geen risico’s meer.”

Mignolet maakte bij de openingsgoal van de Duitsers geen te beste indruk. “Ik kon mijn hand wel tegen die voorzet zetten en ook die tweede bal heb ik geraakt”, zuchtte de Limburger. “Dat doelpunt mag eigenlijk niet vallen. Nogmaals, als we langer de nul houden, dan zat er wel iets in. Nu konden zij hun geliefkoosd spel spelen. Als we konden blijven spelen zoals eerste tien minuten, dan zat er meer in. Dit is zuur maar we moeten het accepteren.”

REACTIES. Thomas Meunier heeft lof voor ex-ploeg, Clement “heeft ook positieve zaken gezien”
Thomas Meunier in duel met Club-verdediger Simon Deli. Foto: Photo News

Meunier lovend over ex-ploeg: “Club was niet zo slecht”

Thomas Meunier had nog enkele lovende woorden over voor zijn ex-ploeg. “Ik had niet verwacht dat we hier met 0-3 zouden winnen. Club was niet zo slecht, wij hadden gewoon een topdag. We hebben er alles aan gedaan om te winnen en na halfuur stond het al 0-3. We speelden zeer geconcentreerd. Deze wedstrijd is positief voor ons. We waren echt efficiënt, van de vier of vijf kansen die we kregen, gingen er drie binnen. In de tweede helft was Club nog zeer gevaarlijk en was het niet evident.”

Over de assist aan Haaland zei hij het volgende: “Ik wilde niet zelf scoren. (lacht) Nee serieus, ik ben geen topscorer he. Ik ging alleen op doel af en wilde schieten tot ik hem hoorden schreeuwen links van mij. Ik dacht ‘geen probleem,ik geef de bal wel af’. Ik weet dat scoren voor hem veel belangrijker is dan voor mij.”

Door jve, vva
AANGERADEN