Joe Biden wil al op eerste dag als president weer toetreden tot klimaatakkoord Parijs

 

 ©  AP

Bron: BELGA

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden wil al tijdens de eerste dag van zijn mogelijk presidentschap werk maken van een Amerikaanse herintrede in het klimaatakkoord van Parijs. Dat heeft hij via Twitter aangekondigd. De VS maken sinds woensdag officieel geen deel meer uit van dat klimaatakkoord.

“Vandaag heeft de regering-Trump officieel het klimaatakkoord van Parijs verlaten. Binnen exact 77 dagen zal de regering-Biden het opnieuw vervoegen”, zo schrijft hij op Twitter. De 77 dagen zijn een verwijzing naar 20 januari 2021, de dag waarop de nieuwe ambtstermijn van de Amerikaanse president begint.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op 1 juni 2017 had de Republikeinse president Donald Trump aangekondigd dat zijn land zich zou terugtrekken uit het klimaatakkoord. Op 4 november 2019 werd die beslissing ook overgemaakt aan de VN. Wegens een clausule in de tekst duurde het daarna nog een jaar voordat Washington officieel uit het klimaatakkoord kon stappen.

Biden had tijdens zijn verkiezingscampagne al duidelijk gemaakt dat hij bij een verkiezingsoverwinning opnieuw werk zou maken van een toetreding tot het akkoord. Hij toonde zich woensdag al zelfverzekerd over winst.

LEES OOK

Nu in het nieuws