Na Kate Middleton en Meghan Markle verschijnt ook prins Charles in Vogue

Bron © Daily Mail

Foto: Photo News

Prins Charles (71) maakt na zijn bekende schoondochters nu zelf zijn opwachting in de Britse Vogue. In het modeblad spreekt hij over de huidige weggooicultuur en het belang van duurzame mode: “Ik laat liever mijn schoenen, of andere kledingstukken, repareren in plaats van ze zomaar weg te gooien.”

Prins Charles is niet meteen een stijlicoon, in tegenstelling tot zijn twee schoondochters, maar de Britse prins heeft blijkbaar wel een mening over mode. Dat blijkt uit het interview dat binnenkort in de Britse Vogue verschijnt. Daarin spreekt hij over de huidige weggooicultuur en het belang van duurzame mode.

Zo staat prins Charles erom bekend dat hij soms decennialang dezelfde kledij draagt. “Ik ben zo iemand die schoenen, of eender welk ander kledingstuk, laat repareren als dat kan in plaats van ze gewoon weg te gooien”, vertelt hij daarover in het blad. Hij benadrukte ook dat de Britse textielsector op veel verschillende manieren in duurzame mode kan investeren en meer kan focussen op “reparatie, onderhoud en hergebruik”.

Het volledige interview met een nieuwe foto van prins Charles in zijn tuin wordt gepubliceerd in het decembernummer. Modefotograaf Nick Knight mocht de foto nemen, net als de plechtige staatsiefoto van prins Charles en de Britse Queen ter ere van haar negentigste verjaardag.

Door VVA
Meest recent