Zalando verwelkomt Belgische modewinkels

 ©  Reuters

Zelfstandige boetieks in ons land kunnen vanaf volgend jaar via Zalando hun kledij versturen naar meer dan 35 miljoen actieve klanten in 20 landen. De Duitse webwinkel brengt dan zijn connected retail-platform naar ons land.

krs

“De fysieke retail is zwaar getroffen door de coronacrisis. ­Tegelijk merken we een toenemende vraag van retailers naar de digitalisering van hun activiteiten. Als Europees modeplatform met een sterk logistiek netwerk kunnen we deel uitmaken van de ­oplossing”, zegt Jacintha De Graaf, hoofd van Zalando Benelux. Boetieks posten de foto’s van hun schoenen of kleding op het platform, de klanten kunnen ze via Zalando bestellen en de handelaars staan zelf in voor het versturen van de pakjes. Per bestelling ontvangt Zalando een vaste vergoeding.

De Duitse webwinkel maakte zijn plannen bekend bij de presentatie van prima kwartaalresultaten. Hij verkocht voor een totale waarde van 2,5 miljard euro aan producten, een stijging met 29,9 procent. De omzet klom met 21,6 procent tot 1,8 miljard euro. Met dank aan corona, dat zorgde voor een versnelde verschuiving naar online shoppen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten