Het is voorbij voor Pieter Timmers, die carrière afsluit met knappe vierde plaats in Boedapest: “Kippenvel”

 ©  Photo News

De carrière van Pieter Timmers zit erop. In de International Swimming League in Boedapest zwom hij vrijdag nog twee keer. Op de 100m vrij, het nummer waarop hij op de Olympische Spelen in Rio 2016 zilver pakte, eindigde hij als vierde in een meer dan behoorlijke 47.40. Hij sloot af met de 4x100 meter vrij (een chrono 46.46) van met zijn ploeg New York Breakers.

LEES OOK (+).Coach Ronald Gaastra:“Een nieuwe Pieter Timmers? Dat is hetzelfde als roepen om een nieuwe Eddy Merckx of een nieuwe Kim Clijsters”

Zijn ploegmaats wuifden hem uit met een spandoek in de tribunes – zoals bijvoorbeeld ‘We love you, dad’, als papa en topzwemmer. Binnenkort verwachten hij en zijn partner een tweede kindje. Om familiale redenen verkoos Timmers, wiens aanvankelijke afscheid was gepland in Tokio 2020, niet door te gaan tot de uitgestelde Spelen van Tokio 2021. “Ik wilde me niet nog een jaar lang in bochten wringen. Ik kan met een goed gevoel terugblikken op een mooie carrière en het hoogste goed in topsport: een olympische medaille. Dat moment zal ik nooit vergeten.”

Zijn teammaats van de estafetteploeg staken een bord met telkens een letter in de lucht: W-E L-O-V-E Y-O-U. “Ik heb er echt van genoten”, zegt hij. “Ook al waren het lange vier weken in de bubbel in Boedapest.”

Timmers is Mister Cool, de man die schittert op grote momenten. “Ook nu was ik niet echt emotioneel of nerveus doorheen de dag, maar voor de start van mijn laatste individuele race was ik wél nerveus. Omdat iedereen mij toejuichte, omdat er zo’n geweldige sfeer hing. Dat was kippenvel. Ik zal mij deze dag zeker herinneren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hans Jacobs

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten