Roglic deelt mentaal tikje uit voor allesbeslissende bergrit, Carapaz moet nu alles of niets spelen om Vuelta nog te winnen

 

 ©  Photo News

45 seconden. Dat is het verschil tussen Primoz Roglic en Richard Carapaz voor de allesbeslissende bergrit. De Sloveen spurtte zich gisteren naar de tweede plaats en dat leverde zes seconden bonificatie op. De zege was voor de Deen Magnus Cort Nielsen.

Werner Bourlez

LEES OOK. Magnus Cort is de snelste in de Vuelta, Primoz Roglic vergroot voorsprong

“Natuurlijk heb ik meegespurt. Er waren veel snelle mannen gelost op de klim en ik ben niet voor niks leider in het puntenklassement.” Primoz Roglic vond het wel leuk dat hij in het mooie centrum van Ciudad Rodrigo in een spurt met een zwaar uitgedund peloton van een man of veertig de tweede plaats meepakte. En de bijhorende zes bonificatieseconden. De kopman van Jumbo-Visma start vandaag in de beslissende bergrit, met aankomst bovenop de Alto de Covatilla (11,4 km aan 7,1%) met 45 seconden voorsprong op Richard Carapaz en 53 op Hugh Carthy.

 

 ©  EPA-EFE

Team Ineos zette Roglic gisteren al wat onder druk in de afdaling van de twee beklimmingen. Met als resultaat dat de vluchters geen kans maakten op de zege, al hield Rémi Cavagna het vol tot op 2 km van de finish, en Carapaz dus het deksel op de neus kreeg aan de finish. Samen met Movistar zullen de mannen van Dave Brailsford het ook zaterdag proberen. “Alles kan nog”, liet ploegleider Gabriel Rasch alvast weten. “We rekenen ook op andere teams om oorlog te maken.”

Deze zege gisteren was voor Magnus Cort Nielsen. (27). Meteen de derde ritzege in de Vuelta voor de Deen. Hij won eerder al twee keer in 2016. De renner van EF Pro Cycling kenden nochtans een verstoorde voorbereiding op de Vuelta. “Ik heb maar drie weken kunnen trainen, want ik geraakte besmet met het coronavirus.”

LEES OOK

Nu in het nieuws