Dimitri Vegas & Like Mike niet langer beste dj’s ter wereld

Bron © DJ Mag

Foto: Photo News

Het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike volgt zichzelf niet op als beste dj ter wereld. Dat blijkt uit de lijst van het prestigieuze DJ Magazine. De Fransman David Guetta staat na negen jaar voor de tweede keer bovenaan. De broertjes Thivaios staan op de tweede plaats. De Nederlandse dj Martin Garrix op plek drie.

Voor ervaren rot Guetta is het een perfect verjaardagscadeau, want op het moment van de uitreiking is hij net 53 jaar geworden. “Het is echt ongelooflijk”, reageert hij bij het magazine. “Ik denk dat ik me gelukkiger voel dan de eerste keer. Het is interessant, want het is een andere tijd. De dingen gaan veel sneller nu. Toen ik tien jaar geleden won, vond ik dat het laat kwam. Toen dacht ik al twee jaar: waarom win ik niet?

Traditioneel wordt de lijst bekendgemaakt tijdens het Amsterdam Music Festival in een volgepakte Johan Cruijff Arena. Door corona was de editie dit jaar virtueel met gestreamde optredens van onder meer Armin van Buuren, Afrojack en Guetta zelf. Het is al de 24ste keer dat het publiek de beste dj ter wereld kon kiezen. Dimitri Vegas & Like Mike zijn sinds 2013 niet weg te slaan uit de top 10, met onder meer vijf tweede plaatsten en twee keer de eerste plaats (2019, 2015). Andere Belgen in het lijstje zijn Lost Frequencies op plek 21, Charlotte De Witte op nummer 32 en MATTN (Anouk Matton, de vrouw van Dimitri Vegas) is terug te vinden op plek 42.

Door eadp