Van Crombrugge viert topcontract bijna met reuzenflater

Foto: Photo News

Hendrik Van Crombrugge (27) is een puntenpakker, een krak die zelden flatert. Daarom gaf Anderlecht hem zaterdag dat nieuwe topcontract waardoor hij na Mignolet de best betaalde keeper in België wordt. Een dag later verspeelde Van Crombrugge bijna zijn reputatie door in het slot tegen Gent een vrije trap van Bezus door zijn benen te laten glippen. Gelukkig voor hem verloor de bal genoeg snelheid waardoor hij het leer nog net voor de lijn kon stoppen. Oef, want anders zou dat nieuwe contract tot 2025 een wrange nasmaak gekregen hebben.

Die nieuwe verbintenis is nochtans niet onlogisch. Dat Van Crombrugge nu één van de grootverdieners is bij paars-wit heeft hij aan zichzelf te danken. Zijn jaarsalaris gaat dik boven het miljoen. Bij RSCA hebben ze uiteraard niet graag dat bedragen uitlekken. De middelen zijn nog altijd beperkt en als zo’n bedrag bekend raakt, bemoeilijkt dat contractbesprekingen met anderen. Sommigen willen dan iets van dezelfde grootorde.

Anderlecht handelt nu echter correct. Op iets meer dan één seizoen werd Hendrik Van Crombrugge Rode Duivel, aanvoerder, rechterhand van Kompany en sterkhouder die alles speelt. Wie kan zeggen dat hij voor zoveel punten zorgt? Wie dezelfde referenties kan voorleggen mag zich melden. Die zijn er niet. Integendeel, er zitten in Brussel veel under-achievers die ook stevig verdienen. Paars-wit deelt hier geen cadeaus uit zoals vroeger. Het beloont iemand die gepresteerd heeft en die interesse genoot/geniet uit grotere competities.

Bovendien moest Straffe Hendrik geduld uitoefenen. Michael Verschueren had hem vorig seizoen al een contractverbetering beloofd, maar van de nieuwe directie kreeg hij deze zomer een njet. Dat veranderde niets aan zijn prestaties. Nu er wat extra geld is dankzij de transfer van Doku kon hij wel voor twee jaar bijtekenen. Op dat missertje van gisteren na: een voorbeeld voor de anderen.

Door jug, thst
AANGERADEN